Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust 2020 (RECULL))

Dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust 2020

Amb motiu de la Commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust, el grup de treball DEMD, impulsat des del Departament d’Educació  i el Memorial Democràtic, ha preparat uns actes i unes propostes didàctiques per a tots els centres que es proposin realitzar la commemoració. A Lleida els instituts de secundària que participen en aquest grup de treball han celebrat un acte al Teatre de L'Escorxador el dia 30 de gener de 2020. Es tracta de l'INS Guindàvols, l'INS Josep Lladonosa, l'INS Torre Vicens, l'INS Caparrella i l'INS d'Almenar.

Com cada any la commemoració ha tractat un tema específic. Aquest any 2020 és "Mantenim-nos juntes!!".

El Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust coincideix amb l’aniversari de l’alliberament de les tropes soviètiques del camp de concentració Auschwitz, el 1945. En aquest dia, l’ONU insta als Estats Membres a elaborar i promoure programes educatius que inculquin a les generacions futures les ensenyances sobre l’Holocaust amb la finalitat d’ajudar a prevenir actes de genocidi en un futur. Segons l’ONU, l’educació sobre l’Holocaust “té una dimensió universal i pot ser un fòrum adequat per fomentar el respecte dels drets humans, augmentar la tolerància i defensar la nostra humanitat en comú”.

No oblidem mai però, que la finalitat d’aquest treball de sensibilització de la memòria de les víctimes de l’Holocaust s’emmarca amb els nostres estudiants fent èmfasi en la nostra realitat i la pròpia història. Per donar a conèixer les accions que se celebraran a Lleida, el grup de treball DEMD sobre memòria històrica ha comptat amb la col·laboració de l'alumnat del Cicle Formatiu de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia de l'INS Caparrella, que ha elaborat aquest magnífic cartell:

 

FOTOGRAFIES I VÍDEOS DE L'ACTE

 

 

Comparteix a les xarxes: