Proposta per commemorar el Dia Internacional del Llibre Infantil - 2 d'abril

Commemorem el Dia Internacional del Llibre Infantil, avui 2 d'abril, amb una proposta a les xarxes.

Tot i que estem en època de confinament no podem deixar de banda aquelles celebracions que ens fan recordar que estem a prop els uns dels altres encara que físicament estiguem lluny… i avui és una d’aquestes commemoracions: el Dia Internacional del Llibre Infantil (coincidint amb la data de naixement de Hans Christian Andersen).

Segur que si fóssim a l’escola hauríem fet activitats especials per apropar els llibres als lectors, per destacar la importància que té el llibre en el nostre dia a dia: una exposició, una hora del conte especial… Però aquesta situació ens ha fet reinventar-nos, ens obliga a ser més resolutius i a buscar alternatives a les opcions tradicionals.

Es proposa una acció a les xarxes per tal que els infants i joves que ho desitgin pengin un vídeo recomanant alguna lectura a d’altres i infants i joves a través de les aplicacions de missatgeria (whatsapp, telegram…) o de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, You Tube, Tik Tok…).

Tots plegats volem que aquest dia siguin ells els prescriptors, siguin ells els protagonistes, els infants!

Les etiquetes sota les quals es recolliran tots els vídeos seran les següents:

#elsinfantsrecomanen o #elsjovesrecomanen i #DiaLIJ20.

Descarrega el Manifest

El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) ha preparat un vídeo on 25 infants i joves llegeixen el manifest d’enguany.

Comparteix a les xarxes: